مرور بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در باره صدا و سیما (5)
آنچه در مورد این رسانهى مهم، مطلوب و ایدهآل است، عبارت از این است که دانشگاهى باشد که در آن، عالیترین و زیباترین مفاهیم انقلاب، به شکل هنرمندانه ارایه بشود و جاذبه داشته باشد؛ نه اینکه فقط چیزى را بگویند، بدون اینکه فکر جاذبه و تأثیر آن باشند.
از هنر استفاده بشود و حرکتبخش باشد و تکلیف مردم و قشرهاى مختلف را معلوم کند. یعنى زن انقلابى و مسلمان، جوان انقلابى و مسلمان، روستایى و شهرى، باسواد و کمسواد، متخصص و معمولى، هر کدام وقتى پاى رادیو یا تلویزیون مىنشینند، در برنامههایى که شما به اینها مىدهید، تکلیف خودشان را بفهمند که باید چهکار بکنند؛ راهشان روشن بشود.
فیلم خنثاى بىاثرِ بىمحتواى بدون پیام، مطلقاً پخش نکنید. برنامهى بىفایدهى بىمحتوایى که فقط یک وقت و یک فاصلهى زمانى را پُر مىکند، مطلقاً پخش نکنید. بعضى از برنامهها اینگونه است. چند سال قبل از این، من یک برنامهى مذهبى را از رادیو گوش مىکردم. الفاظ علىالظاهر مذهبى و باطناً پوک، سجعها بىخودى، و عبارتها قدیمى بودند. یک نثر زیباى قدیمى نبود؛ بلکه عبارت مندرآوردىِ ساختنىِ چرندى را به شکل عبارات مذهبى درآورده بودند و گوینده هم همینطور پشت سرهم مىگفت. من که آخوند و اهل دین و اهل این فنّم، هرچه گوش کردم که ببینم در این بحث نیم ساعتى که مرتب هم حرف مىزد، چه مىخواهد بگوید - مىخواهد توحید را ثابت کند؟ مىخواهد نبوت یا قیامت را ثابت و یا رد کند؟ - دیدم که اصلاً هیچ مفهومى ندارد. این، یک بحث خنثى است.
من مىگویم اگر شما این برنامه را براى این آوردید که اینجا خالى است، از شنوندگان عذرخواهى کنید و بگویید: شنوندگان! متأسفانه به قدر این یک ساعت، برنامهى مناسب شما پیدا نکردهایم؛ این یک ساعت تعطیل. این، خیلى بهتر و پُرجاذبهتر و منصفانهتر است.
بیانات در دیدار با مسؤولان صدا و سیماى جمهورى اسلامى ایران (69/5/7)